Voorzitter

Geron

Voorzitter

De voorzitter heeft als belangrijkste taak om het overzicht te houden over de vereniging en het gehele bestuur. Dit doe je door onder andere door het voeren van veel gesprekjes met je medebestuursleden en leden. De voorzitter is eindverantwoordelijk voor alles wat er in en om de vereniging gebeurt, hier is het behouden van overzicht belangrijk voor. Daarnaast behoudt de voorzitter het contact met de academie, KOSS en Saxion.

De voorzitter is verantwoordelijk voor de lange termijn visie van de vereniging. Je zorgt dat je goed op de hoogte ben van zaken die in en rond LiNK spelen en beschikt over een zogenaamde ‘helikopterview’. De belangrijkste kwaliteiten hiervoor zijn leidinggevende en analytische capaciteiten maar ook in staat zijn om op korte termijn knopen door te hakken. De nadruk ligt hier vooral op de groep: de voorzitter is namelijk een people manager bij uitstek. Je bent verantwoordelijk voor het welzijn en de motivatie van het bestuur. De voorzitter heeft regelmatig één-op-één contact met bestuursleden over hun functioneren binnen het bestuur en binnen de vereniging. Als voorzitter ben je daarnaast ook verantwoordelijk voor het beleid en uitvoering daarvan. Als laatste ben je als voorzitter ‘het gezicht’ van de vereniging en onderhoudt je het contact met de opleiding en met andere verenigingen.

 

Karaktereigenschappen:  communicatief vaardig, sturend vermogen, objectief en behoudt overzicht.

 

De ervaring van Geron van den Ham

 

Algemene ervaring

Om te beginnen wil ik graag zeggen dat ik het ontzettend naar mijn zin als bestuurder en binnen mijn functie als voorzitter. Het helpt ontzettend om met een fijne groep te werken, en dat voordeel heb ik dit jaar zeker. Bij samenwerken horen af en toe meningsverschillen, maar hier samen doorheen werken om zo tot een plan te komen waar je met z’n allen achterstaat is iets wat een ontzettend goed gevoel geeft. Daarnaast leer je jezelf ook heel goed kennen.

Na 3 jaar CMGT te hebben gestudeerd, waarin ik bij de veel groepsprojecten de leiding heb genomen, wist ik dat de functie voorzitter mij heel leuk zou lijken. Het lijkt mij heel leuk om in de toekomst een baan te hebben waarbij ik een groep aanstuur bij projecten. Door de functie voorzitter kan ik dit jaar deze kwaliteiten ontwikkelen welke ik hoop te gebruiken in mijn toekomst. 

 

Functie ervaring

Als voorzitter heb je weinig vaste taken. Het is belangrijk om het overzicht te houden over het welzijn en functioneren van je bestuur. Daarnaast is er veel ruimte voor het oppakken van kleine taken binnen het bestuur zoals het ondersteunen van medebestuursleden bij taken wanneer je ziet dat ze hulp nodig hebben of taken op pakken voor commissies. De vrijheid die je hebt als voorzitter is een voordeel aan de functie maar ook een nadeel, Ik hierdoor zelf aan het begin van het jaar namelijk moeite met de structuur behouden. 

Ik vind het leuk om het contact met de academie en KOSS te onderhouden maar het leukste aan de functie vind ik nog steeds het samenwerken met mijn bestuur. Wanneer de samenwerking goed verloopt merk je dat het heel gezellig is en wanneer het wat minder gaat is het een leuke uitdaging om dat op te lossen. 

Een jaar als Voorzitter van S.V. LiNK is een ervaring welke je nooit zal vergeten vol met lessen voor het leven. Als allerbelangrijkste is het vooral gezellig, en dat is het belangrijkste!