Secretaris

Hieke

Secretaris

De secretaris is de drijvende kracht binnen het bestuur. Hij of zij heeft een ondersteunende en motiverende rol en zorgt dat bestuursleden hun zaken op orde hebben. Daarnaast houdt hij of zij zich bezig met de ledenadministratie. Hij of zij is breed georiënteerd en begeleidt binnen de vereniging meerdere commissies. In hoofdlijnen houdt de secretaris zich bezig met administratie, communicatie en registratie. De administratie richt zich voornamelijk op het ledenbestand, maar ook op het beheer van het archief. Communicatie tussen bestuur en vereniging loopt vaak via de secretaris. Daarnaast is het notuleren van bestuursvergaderingen en Algemene Leden Vergaderingen een belangrijke taak en zorg je voor overzicht voor de rest van je bestuursleden met onder andere de mail en de agenda.

 

Karaktereigenschappen: punctueel, nauwkeurig, communicatief vaardig en efficiënt.

 

De ervaring van Hieke Euverman

 

Algemene Ervaring

Toen ik begon aan mijn bestuursjaar stond ik er heel anders in dan nu. In het begin van mijn bestuursjaar wilde ik alles zo goed mogelijk doen. Hierdoor heb ik mezelf onnodig veel werk en stress op gelegd. Daardoor ben ik eigenlijk vergeten te genieten. Nu sta ik hier heel anders in, ik neem mijn verantwoordelijkheid maar ik weet ook dat fouten maken menselijk is. Een bestuursjaar is uitdagend, leerzaam en vooral heel gezellig. Je leert veel nieuwe leuke mensen kennen en leert veel over samenwerken. Tevens is een bestuursjaar een jaar vol zelfontwikkeling, zelf vind ik het erg fijn dat ik deze ontwikkeling heb doorgemaakt voordat ik het verdere werkveld ga verkennen. Ik heb er natuurlijk nog maar een halfjaar opzitten maar als ik kijk naar hoeveel zin ik heb in aankomend jaar kan ik maar één ding zeggen: een bestuursjaar is enorm aan te raden!

 

Functie ervaring

Als je het mij vraagt is secretaris is toch wel de mooiste functie die er is. Ik ben tot op de dag van vandaag nog steeds erg blij dat ik deze functie binnen het bestuur mag vervullen. Zelf vind ik het fijn om te weten wat er allemaal gebeurt binnen het bestuur en de vereniging. Als secretaris houd je natuurlijk de agenda en mail bij waardoor je dit overzicht kunt bewaken. Doordat je als secretaris veel bezig bent met teksten is zowel mijn Nederlands als Engels erg verbeterd het afgelopen halfjaar. Daarnaast heb ik mijn functie ook ervaren als uitdagend, ik ben al regelmatig uit mijn comfort zone gestapt. Hierdoor heb ik mezelf zowel als secretaris van studievereniging LiNK als op persoonlijk gebied kunnen ontwikkelen. Secretaris is functie met veel verantwoordelijkheid, maar door deze verantwoordelijkheid heb ik echt op mezelf leren vertrouwen wat ik als positief ervaar.