Penningmeester

Penningmeester

De penningmeester beheert de geldstromen en maakt de begroting voor het verenigingsjaar. Het werk van de penningmeester wordt gecontroleerd door de kascommissie. Hij of zij is financieel goed onderlegd en staat stevig in zijn of haar schoenen. Wanneer er problemen voorkomen binnen de commissie op financieel gebied zal je samen met de commissie opzoeken moeten naar een creatieve oplossing. Daarnaast onderhoudt de penningmeester veel contact de voorzitters van de commissies en is op de hoogte van alle financiële aspecten binnen de verenging. 

 

Karaktereigenschappen: realistisch, communicatief, nauwkeurig en objectief.

 

De ervaring van Simon Teussink

Algemene ervaring

Tot nu toe is het bestuursjaar heel anders dan ik in eerste instantie had gedacht. Aan het begin van dit jaar ging ik ervan uit dat Covid-19 wel weg zou zijn en wij als vereniging allerlei leuke fysieke activiteiten konden organiseren. Ondanks dat ik het ontzettend jammer vind dat dat op dit moment niet kan heb ik het nog steeds ontzettend naar mijn zin als penningmeester van LiNK. Ik heb bijvoorbeeld geleerd om snel te handelen en niet meteen op te geven als iets dat je heel graag had willen organiseren niet meer door kan gaan. 


Ook krijg leer je een heleboel nieuwe mensen kennen. Niet alleen nieuwe leden waar je bevriend mee raakt maar ook andere besturen en bedrijven. Door te netwerken open je deuren naar nieuwe mogelijkheden voor in de toekomst. Dit kan heel goed van pas komen als je opzoek bent naar een stage of een afstudeeropdracht.

 

Een bestuursjaar is niet een jaar dat je moet onderschatten. Het is hard werken en je hebt veel verantwoordelijkheid. Ondanks dat dit soms vermoeiend is haal ik er ook veel energie uit. Juist door je elke dag in te zetten voor de vereniging en ervoor zorgen dat leden een geweldig jaar hebben krijg je energie. 

 

Functie-ervaring

Toen ik besloot om een bestuursjaar te doen wist ik gelijk dat ik de functie van penningmeester wilde vervullen. Zelf was ik vroeger geen talent als het ging om wiskunde en getallen. Het leek mij juist een mooie uitdaging en kans om beter te worden op dit gebied. Door de functie van penningmeester te hebben uitgevoerd het afgelopen jaar ben ik sneller geworden in het werken met getallen maar ben ik ook met meer precisie gaan werken. Ook ben ik meer te weten gekomen over algemene bankzaken, verzekeringen etc.

 

Het zijn van een penningmeester brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Er is weinig tot geen ruimte voor fouten. In het begin van het jaar zal je deze fouten wel maken, zeker als je nooit eerder met geldzaken bezig geweest bent. Ondanks dat deze fouten soms wat vervelende gevolgen kan hebben is er nog geen man over boord. Het goede aan fouten maken is dat je er juist van leert en je deze fouten niet zal maken. 

 

Ik heb nog een half jaar te gaan als penningmeester van LiNK. Op het halve jaar dat ik tot nu toe heb gehad kan ik alleen maar positief terugkijken. Dit is een van de beste keuzes die ik heb gemaakt sinds ik op het Saxion studeer. Dit is een jaar waar je herinneringen maakt die je nooit meer zult vergeten dus ik zou het zeker aanraden!