Vraag hier je LiNKhosting aan. Voor je projecten of gewoon voor jezelf. Voor alle leden van LiNK bieden wij, samen met Root, jullie gratis webhosting aan. Je krijgt je eigen stukje internet zoals voorbeeld.linkhosting.nl.

Hoe vraag ik LiNKhosting aan?

Je kan een LiNKhosting aanvragen wanneer je lid bent van LiNK en ingelogd bent op de website. Je kan inloggen met je e-mailadress en je lidnummer als wachtwoord. Problemen? Kom dan langs het LiNK-hok of stuur een mailtje naar bestuur@islink.nl

Waar vind ik mijn lidnummer?

Je kan je lidnummer vinden op je ledenpas of in de mail die je hebt gekregen met de bevestiging van je lidmaatschap. Nog geen ledenpasje of kan je je lidnummer niet vinden? Kom dan langs het LiNK-hok.

Wat zit er in deze hosting

In de LiNKhosting zit een gratis domeinnaam en een hosting van 150mb.

Hoe installeer ik WordPress?

Om WordPress handmatig te installeren heb je nodig:

  • Een FTP-programma – zoals Filezilla voor Windows of Linux of Cyberduck voor Mac OS;
  • FTP-gegevens – server, gebruikersnaam & wachtwoord van jouw webruimte. Deze ontvang je na het aanvragen van jouw webhostingpakket;
  • MySQL-gegevens – server (99% kans dat deze “localhost” heet), database-naam, database-gebruikersnaam & database-wachtwoord. Mogelijk moet je zelf de database en database-gebruikers aanmaken. Bij Yourhosting maak je alleen het wachtwoord zelf aan (in de Hosting Manager). Een webhostingpartij zal jou redelijkerwijs voorzien van óf de MySQL(-database)-gegevens óf jou uitleggen hoe je deze gegevens aanmaakt;
  • De software: WordPress! – download WordPress gratis van WordPress.org(Engels) of nl.WordPress.org (Nederlands).

Na het verzamelen van deze gegevens en het installeren van het FTP-programma is de rest een eitje!

  • Stap 1: Maak verbinding met jouw webhostingpakket via FTP;
  • Stap 2: Upload WordPress;
  • Stap 3: Bezoek jouw domeinnaam & doorloop de WordPress Installatie-wizard;
  • Stap 4: Klaar, inloggen op WordPress!

Help ik ben mijn inloggegevens kwijt?

Geen probleem! Bij de login kan je op wachtwoord vergeten klikken en een nieuw wachtwoord aanmaken. Weet je ook je opgegeven e-mailadress niet meer? Kom dan langs het LiNK-hok en dan zoeken wij het voor je op.

Hoelang duurt het voordat mijn hosting klaar staat

Een hosting aanvraag duurt ongeveer 1 á 2 werkdagen.

De laatste tijd zijn er wat problemen tussen outlook, hotmail en live waardoor het mailtje met de gegevens niet aankomt. Om dit op te lossen moet je helpdesk@islink.nl toevoegen aan vertrouwde afzenders.

Je voegt een email adres toe door op instellingen te klikken -> Opties -> Veilige en geblokkeerde afzenders -> veilige afzenders en voeg daar vervolgens helpdesk@islink.nl toe.

Root

De LiNK webhosting wordt medemogelijk gemaakt door Root