Jentine

Voorzitter
De taak van de voorzitter heeft betrekking op het coördineren van de overige bestuursleden en het aansturen van de vereniging. Daarnaast draagt hij of zij de eindverantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen binnen de vereniging. Voor de voorzitter is overleggen, afstemmen en overzicht houden een belangrijke bezigheid. Dit houdt o.a. in de bestuursvergaderingen en ALV leiden. Ook controleert hij of zij regelmatig de penningmeester.

De voorzitter is verantwoordelijk voor de middellange en lange termijn visie van de vereniging. En hij of zij is goed op de hoogte van (alle) zaken die binnen en rondom LiNK spelen en beschikt over een zogenaamde ‘helikopterview’. De voorzitter heeft uitstekende leidinggevende en analytische capaciteiten en is in staat om op korte termijn knopen door te hakken. De nadruk ligt hier vooral op de groep: de voorzitter is namelijk een people manager bij uitstek. Hij of zij is verantwoordelijk voor het welzijn en de motivatie van het bestuur. De voorzitter heeft regelmatig één-op-één contact met bestuursleden over hun functioneren binnen het bestuur en binnen de vereniging.Als voorzitter ben je daarnaast ook verantwoordelijk voor het beleid. Hij/zij is verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid. Daarnaast is de voorzitter ‘het gezicht’ van de vereniging en onderhoudt hij of zij het contact met de opleiding en met andere verenigingen.

Karaktereigenschappen:  communicatief vaardig, sturend vermogen, objectief en behoudt overzicht.

De ervaring van Jentine

Algemene ervaring:

Ik ben aan dit bestuursjaar begonnen om mijzelf nog beter te leren kennen, om erachter te komen wat ik echt leuk vind om te doen en waar ik goed in ben. En ik moet zeggen dat ik in de afgelopen tijd zo veel geleerd en gedaan. Ik heb geleerd hoe ik grenzen moet stellen en ook hoe ik deze naar anderen duidelijk kan maken. En het heeft mij in zijn algeheel bewust gemaakt van hoe ik in het leven sta en waar ik naar toe aan het werken ben (of beter gezegd zou willen werken).
Dit is vooral fijn omdat ik tot nu toe geen idee had welke richting ik op wilde met mijn studie, voornamelijk voor wat ik zou willen na mijn studie maar ook wat betreft stage of minor. Nu wil ik niet zeggen dat ik nu alles weet, maar dit bestuursjaar geeft me wel de tijd om hierover na te denken. Het is een ontzettend leuk jaar vol gezellige, leerzame maar ook hectische momenten. En ik kan het alleen maar aanraden.

Functie ervaring:

Naast dat je als voorzitter eindverantwoordelijke bent, vergaderingen leidt en je je bezighoudt met het welzijn van het bestuur, is er geen vaste taakomschrijving. Dit betekent dat je veel vanuit eigen initiatief kan (en ook moet) doen. Dit is iets wat ik erg fijn vind aan mijn functie, vrijheid hebben en een eigen invulling kunnen geven aan je taken. Maar tevens is dit aan het begin ook een valkuil geweest voor mij, omdat houvast niet altijd even makkelijk te vinden is.
De afgelopen tijd heb ik de meerwaarde van een goede samenwerking en duidelijke communicatie geleerd. Op welke momenten je de leiding moet nemen of juist wanneer je personen hun eigen ding moet laten doen. En heb ik geleerd om mensen aan te spreken wanneer iets niet goed dreigt te gaan en ook om daarna feedback (en te krijgen).