Carina

Secretaris
De secretaris is de drijvende kracht binnen het bestuur. Hij of zij heeft een ondersteunende en motiverende rol en zorgt dat bestuursleden hun zaken op orde hebben. Daarnaast houdt hij of zij zich bezig met de ledenadministratie. Hij of zij is breed georiënteerd en begeleidt binnen de vereniging meerdere commissies. In hoofdlijnen houdt de secretaris zich bezig met administratie, communicatie en registratie. De administratie richt zich voornamelijk op het ledenbestand, maar ook op het beheer van het archief. Communicatie tussen bestuur en vereniging loopt vaak via de secretaris. Daarnaast is het notuleren van bestuursvergaderingen en Algemene Leden Vergaderingen een belangrijke taak en zorg je voor overzicht voor de rest van je bestuursleden met onder andere de mail en de agenda.

Karaktereigenschappen: punctueel, nauwkeurig, communicatief vaardig en efficiënt.

 

De ervaring van Carina

Algemene ervaring:

Een bestuursjaar zit vol met constitutieborrels, feesten, netwerken, samenwerken, bonding met andere besturen en nog veel meer. Ik ben nog nooit zo druk geweest als nu, maar op een andere manier. Je bent snel een hele ervaring rijker. De afgelopen weken ben ik ook steeds assertiever geworden. Ik stap veel sneller op onbekende mensen af en laat ook steeds meer mijn eigen mening horen.

Functie ervaring:

Als secretaris heb je een drukke functie. Je bent bijvoorbeeld bezig met; Ledenadministratie, beantwoorden en verdelen van de mails, het bijhouden van de drive, leden in- en uitschrijven, facebook evenementen, vacatures, promotie, video’s en foto’s plaatsen, notuleren van vergaderingen binnen het bestuur, notuleren van de algemene ledenvergaderingen, deelnemen in commissies en nog veel meer. Het is soms een uitdaging om alles af te krijgen binnen werktijd. Op dit moment leer ik steeds beter evenwicht te vinden tussen mijn werkzaamheden voor het bestuur, mijn privéleven en de herkansingen die ik nog moet doen. Ik heb niet persé elke week heel veel te doen, maar de dingen die ik moet doen zijn vaak heel omvangrijk.