David
Penningmeester
De penningmeester beheert de geldstromen en maakt de begroting voor het verenigingsjaar. Het werk van de penningmeester wordt gecontroleerd door de kascommissie. Hij of zij is financieel goed onderlegd en staat stevig in zijn of haar schoenen. Wanneer er problemen voorkomen binnen de commissies op financieel gebied zal je samen met de commissie op zoek moeten naar een creatieve oplossing. Daarnaast onderhoudt de penningmeester veel contact met de penningmeesters binnen commissies en is op de hoogte van alle financiële aspecten binnen vereniging.

Karaktereigenschappen: realistisch, communicatief, nauwkeurig en objectief

 

De ervaring van David

Algemene ervaring:

Op dit moment ben ik anderhalf kwartiel bezig met mijn functie binnen het bestuursjaar. Allereerst wil ik zeggen dat ik het ontzettend naar mijn zin heb. Het is namelijk gezellig bij activiteiten van zowel LiNK als van extraatjes voor bestuursleden. Op sociaal vlak ben ik nu al gigantisch vooruit gegaan. Je maakt in een bestuursjaar ontzettend veel relevante contacten en leert ook leuke nieuwe mensen kennen. Netwerken is naar mijn mening van groot belang en bovendien is het handig om makkelijk te praten met zowel formele als informele contacten. Zo praat je je makkelijker binnen bij bedrijven die je tof vindt.

Niet alleen leer je andere mensen kennen. Je leert jezelf ook kennen. Ik ben achter dingen gekomen over mezelf die ik nog niet realiseerde voor ik begon. Dit maakt het makkelijker om mezelf te verbeteren en te leren waarderen.

Ik vind het ontzettend fijn om een consistent werktempo aan te houden. Dit is best lastig, aangezien je een routine niet zomaar aanleert. Bij colleges en projecten heb je (meestal) onregelmatige werkdagen en dat maakt werken onoverzichtelijk. In het latere werkveld en bij stages moet je (meestal) ook in een dergelijk werktempo aan de slag, dus komt dat goed uit voor je stages gaat lopen.

Functie-ervaring:

Zelf heb ik niet in eerste instantie gesolliciteerd naar deze functie. Ik dacht dat het saai zou zijn om bezig te zijn met financiële zaken en dat ik alleen maar serieuze en formele taken kreeg. Omdat ik vind dat er voor mij het meeste te leren valt binnen deze functie, heb ik er voor gekozen om toch mijn sollicitatie aan te passen. Ik ben ontzettend blij dat ik dit gedaan heb. Ik werk steeds nauwkeuriger, leer hoe ik mij beter kan concentreren en leer de essenties van het behandelen van in- en uitkomsten voor een bedrijf.

Ik merk dat ik in ieder geval vooruitgang boek op het uitvoeren van mijn taken. Natuurlijk ga je fouten maken in het begin en zal je tegen lastige dingen aanlopen. Niemand is namelijk een geboren penningmeester en kan in een keer beginnen en alles perfect doen. Fouten komen steeds minder voor en ik taken gaan steeds meer vanzelf. Het voelt ook goed om een functie te vervullen waar druk achter zit. Je beseft je namelijk dat je geen (grote) fouten kan permitteren. Zo werk je automatisch nauwkeuriger en maak je er een gewoonte van om voor al het werk met alles rekening te houden.

Al met al kan ik een bestuursjaar voor nu absoluut aanraden. Je zal dingen leren die je nooit van te voren zou bedenken. Ook ga je ontzettend leuke herinneringen creëren met je bestuur en met alle gezelligheidsactiviteiten die eromheen zitten. Op deze manier bereid je je op een onwijs leuke manier voor op het echte werk dat er komen gaat!