Stefan

Interne betrekkingen
Het bestuurslid Interne betrekkingen is verantwoordelijk voor het ledenbeleid binnen de vereniging. Hij of zij voert de gesprekken met actieve leden en potentiële nieuwe leden.
Daarnaast deelt de Interne betrekkingen de commissies in en is hij of zij verantwoordelijk voor het behouden, coachen en werven van actieve leden. Elke commissie heeft een voorzitter, aan de Interne betrekkingen is de taak daar iemand voor te vinden, te coachen en te begeleiden. Daarnaast voert de Interne betrekkingen individuele gesprekken met de voorzitters over hun voortgang en ongeveer drie keer per jaar een voorzittersvergadering met alle voorzitters. De commissaris Interne betrekkingen heeft de drive om mensen beter te leren kennen en is binnen de verenging het eerste aanspreekpunt voor de leden. Het is dan ook belangrijk dat je altijd voor iedereen klaarstaat en dat je goed op de hoogte bent van het beleid en de projecten die binnen de vereniging lopen. Daarnaast heeft de Interne betrekkingen goed contact met de leraren en medewerkers van de academie en een kort contact met het Saxion activiteiten bureau. Dit vooral voor het regelen van de open dag. Als Interne Betrekkingen help je mee aan de open dagen, je regelt studenten voor de open dag op verschillende plekken binnen het gebouw. Aan de Interne betrekkingen is dan de taak de studenten aan te sturen, te informeren en te zorgen dat iedereen op zijn of haar plek staat en daar de taak uitvoert. Tevens regel jij de declaratie van de studenten die helpen bij de open dag.

Karaktereigenschappen: communicatief vaardig, sociaal, een open houding, focus opmensen, vriendelijk en overtuigend vermogen.

 

De ervaring van Stefan

Algemene ervaring:

Een bestuursjaar is leerzamer en nog leuker dan dat ik had gedacht.
Ondanks gesprekken met de toenmalige bestuursleden komt er meer bij zo’n jaar kijken dan je denkt. Je krijgt regelmatig te maken met situaties die je niet volledig kunt voorbereiden. Dit maakt een bestuursjaar interessant en uitdagend.

Ik ben erg blij met het team waarmee ik dit jaar samenwerk. We zijn zeker niet allemaal hetzelfde en ik ben van mening dat het voor een leuke werksfeer zorgt. We durven allemaal te zeggen wat we vinden, zijn soms direct naar elkaar en natuurlijk het komt voor dat we het niet met elkaar eens zijn. Het tofste is, is dat we vaak naar elk gesprek gewoon weer met elkaar om dingen kunnen lachen.

Functie-ervaring:

Persoonlijk vind ik dat ik redelijk goed voorbereid mijn jaar ben in gegaan. Dit komt door de goede voorbereiding en hulp van de oud-intern. Dit heeft er zeker voor gezorgd dat bepaalde valkuilen verdwenen.

Echter kwam er ook veel bij kijken. Zoals ik al eerder zei krijg je te maken met situaties die je niet volledig kunt voorbereiden. Denk aan commissieleden of voorzitters die met bepaalde problemen zitten waardoor je lastige beslissingen moet nemen.
Het leuke eraan is vind ik dat je samen zoekt naar een goede oplossing. Ik probeer hier in elke situatie goed op mijn communicatie te letten. Je wil niet aanvallen en wel objectief overkomen. Je hebt er namelijk niks aan als je elkaar het bloed onder de nagels vandaan wil halen.

De open dagen zijn altijd erg leuk. Je komt in contact met mensen die hier willen studeren. Meer over Saxion, de opleiding en of LiNK willen weten. Mijn taak is om ervoor te zorgen dat iedereen een actieve houding heeft en enthousiast en toegankelijk is. Vaak is dit al het geval en maak ik simpelweg een praatje met de mensen die daar staan en de mensen die Saxion bezoeken. Tijden deze dag ben ik eigenlijk een vliegende keep. Ik ben namelijk in het hele gebouw te vinden.
Om contact te houden met de andere opleiding probeer ik ook de betreffende verdiepingen te bezoeken. Op deze manier leer je mensen kennen en weet je waar ze mee bezig zijn.

Het allerleukste aan mijn taak vind ik de ledenbinding. Ik hou ervan om met mensen in contact te zijn. Hun ervaringen aanhoren en kijken waar het nog beter kan. Tot nu toe merk ik dat de leden de aanpak van het jaar erg chill vinden en dat is altijd leuk om te horen.
Het blijft altijd interessant om verschillende manieren te vinden om leden goed te blijven binden met de vereniging en elke moment proberen te pakken om te laten zien dat zij gewaardeerd worden.

Op aanvulling van mijn functie ben ik bezig met social media. Dit met name met Instagram. Ik merk dat dit ook een manier is om je te binden met de leden. Tegelijkertijd is het een goede manier om dingen te promoten