Candle

Een ode aan Luc

Voor mij begon deze dag als ieder ander. Ik sliep wat uit, sprong onder de douche en deed nog wat werk voor school. Propte een broodje naar binnen en mopperde wat over troep in huis. Toen wist ik nog niet dat een van de meest inspirerende personen die ik ken, zijn gevecht had verloren. Mijn dag veranderde als de boombladeren in de herfst. De troep in huis deed er niet meer toe.

Vorig studiejaar was ik cluecless. Ik had net een verkeerde minor gekozen waar een beroep werd gedaan op mijn wiskundig talent. Mijn niet-bestaande wiskundige talent welteverstaan, ik heb al moeite met juffen bij een gemiddeld drankspel. Enfin, die minor was dus niets voor mij. De andere optie? ‘Ondernemen in de media’. Ik stond er niet echt om te springen, maar alles was beter dan wat ik nu deed.

Toen ik eenmaal begon viel het allemaal hartstikke mee, sterker nog ik begon het allemaal stiekem wel leuk te vinden. Dat was te danken aan mijn docent, Luc de Krosse. Hij zorgde ervoor dat ik de gemiste weken moeiteloos kon inhalen en zijn passie voor ondernemen werkte zo aanstekelijk, dat ik midden in de nacht een businessidee zat uit te werken in plaats van wijn te drinken in de stad.

Vorig studiejaar was ook het jaar dat ik het gevecht met mijn negativiteit aanging. Waar veel mensen mij toen nog niet snapten, begreep Luc de situatie meteen. Nooit werd ik erop aangekeken als ik weer eens een les miste omdat ik me niet goed voelde. Nooit behandelde hij mij anders dan de rest. Door deze losse aanpak kon ik groeien en overwon ik hindernissen, waar ik anders de tijd en de ruimte niet voor had gehad. Luc maakte van mij een levenslustiger mens.

Ik had hem maar wat graag als eerste op de hoogte gesteld als mijn bedrijf de lucht in zou gaan. Dat kan nu helaas niet meer, maar mijn bedrijf gaat er dankzij zijn inspirerende woorden zeker komen. Dankjewel voor alles Luc, en voer waar je nu zit vooral gesprekken met alle ondernemers die jij zo bewonderde. Ondertussen ga ik alles uit het leven halen, net als jij.

By continuing to use our website you agree with the use of cookies. These are used for statistics and functionality of the website. more info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you agree to these settings. Check our Privacy Policy for more info.

Sluiten