Ciudad Brooklyn Proyectos Pinterest Fotomontaje Hey Arnold Bedroom Ciudad Brooklyn Proyectos Pinterest Boarding House Synonym Cast Movie S Room Boarding Hey Arnold Bedroom

De beste playlist ooit gemaakt

Enige tijd geleden ben ik gestopt met mensen mijn muziek aan te bevelen. Genres zoals vlaamstalige rap, progressieve jazz en baltische ska zijn voor de meeste mensen een tikkeltje te exotisch. Dus tegenwoordig laat ik het maar gewoon zitten. Echter in deze column ga ik het nog één keer proberen. Dit is mijn laatste kans jou te overtuigen van mijn fantastische muzieksmaak. Geef mij deze kans en stel je open voor de beste Spotify afspeellijst ooit gemaakt. Als je er niks aan vind zal ik nooit meer iemand lastig vallen met mijn dope-ass djingels en kun jij weer gewoon verder leven met jouw superieure muziekkennis. Goede deal zeg je? Vond ik ook al. Voordat ik jouw leven een upgrade ga geven eerst even wat achtergrond informatie.

 

Vroegah, ergens aan het begin van deze eeuw, bestond er een tekenfilmserie over een 9 jarige jongen met een ‘football head’. Misschien keek je net zoals ik naar Hey Arnold. In deze cartoon volgen we Arnold die opgroeit bij zijn maffe grootouders in een Brooklyn achtige wijk. Wat voor mij deze cartoon zo uniek maakt, is dat de verhalen niet zo vergezocht zijn. Hey Arnold ging meestal over kinderen met echte problemen en de echte emoties die daarbij komen kijken. Het leven werd vaak zwaar gemaakt voor Arnold. Maar tijdens dit allemaal bleef hij altijd een chille dude. Een ware inspiratiebron voor vele. De reden voor Arnold’s relaxheid moet wel iets te maken hebben met zijn slaapkamer. Een gigantische zolderkamer met een uitklapbare bank in de muur, glazen plafond om naar de sterrenhemel te kijken en een trap naar het dak voor wanneer hij onopgemerkt het huis wilde verlaten. Ondertussen ben ik volwassenen maar ik droom nog steeds van een kamer zoals die van Arnold.

 

Ik hoor je denken. “Luca, wat heeft dit te maken met de beste playlist ooit?” Daar komen we nu. Enkele maanden geleden was ik zoals iedere dag nieuwe muziek aan het ontdekken op Spotify. Ik kan de algoritmes niet dankbaar genoeg zijn voor de volgende aanbeveling. Ineens, stond daar in beeld de beste compilatie nummers ooit door de mens bij elkaar gebracht: De Hey Arnold’s Room Playlist. Alleen voor de naam klikte ik met de snelheid van het licht op de shuffle knop. Ik kon alleen maar gissen wat voor muziek Arnold zou draaien in zijn hemelse slaapkamer. Dit is het. Will Anderson, maker van de beste playlist ooit, heeft een perfecte balans gevonden tussen hiphop, soul, electro, funk, indie, klassieke en moderne muziek. Luister naar de playlist en wordt net zoals Arnold vrij van stress in een chaotische wereld.

 

Het is nogal een belofte die ik maak hierboven, maar ik zou er geen column over schrijven als ik het niet zou menen. Er zijn al enkelen die mijn muziek advies hebben opgevolgd en voor de verandering kreeg ik eens positieve reacties. Als je nu in de trein zit, aan het studeren bent of de afwas bent aan het doen, ik weet zeker dat Hey Arnold’s Room de perfecte playlist is voor ieder vervelend moment.

En anders probeer ‘goed feest met kut muziek’ van Michiel van Diepe. Is ook leuk.

By continuing to use our website you agree with the use of cookies. These are used for statistics and functionality of the website. more info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you agree to these settings. Check our Privacy Policy for more info.

Sluiten