In deze grauwe, grijze en regenachtige dagen verschuil je al snel in je studentenkamer. Weinig beweging, geen inspiratie en alle streaming diensten heb je ondertussen allemaal uitgespeeld. Daar wil Erik Scherder in samenwerking met de Hersenstichting verandering in brengen. Samen willen ze heel Nederland in beweging brengen tijdens de coronacrisis en jij kan samen met je vrienden meedoen!

Een aantal weken geleden stuurde een vriendin van mij een link door van de Ommetje app. Ze vroeg om mee te doen met haar poule “LOPE GEK”. Het is een soort wedstrijd die je kan doen met je vrienden, familie, collega’s of kennissen. Ze vertelde mij dat je zoveel mogelijk punten moet verzamelen om elke dag minimaal twintig minuten te wandelen. Omdat ik beweging erg belangrijk vind en ik graag ook wandel was ik meteen overtuigd geraakt om mee te doen.

Een aantal jaar terug ben ik op reis geweest naar Marokko, waarbij ik 125 kilometer door de woestijn heb gelopen. Voor die reis had ik wandelschoenen gekocht en ik had ze daar optimaal gebruikt totdat ik weer in Nederland kwam. Mijn wandelschoenen lagen onder het stof in de kast. Toen corona in het land kwam, heb ik mijn wandelschoenen weer van stal gehaald. En ben ik samen met mijn familie aan de wandel geslagen en sindsdien maak ik graag een aantal keer in de week een ommetje. Het is tenslotte één van de enige dingen die je nog kan doen in de coronapandemie. Ik ervaarde dat ik meer energie kreeg van het wandelen en ook mijn conditie er beter op werd. Mijn focus voor de onlinecolleges ging ook bergopwaarts en voor iemand die niet echt van nature sportkwaliteiten heeft, is wandelen toch wel een fijne manier om in beweging te blijven.

Ommetje is een activeringscampagne om Nederlanders meer te laten bewegen in de coronacrisis en dat is belangrijk! Regelmatig bewegen houdt mensen gezond en beschermd ons op verschillende hersenaandoeningen. Bijvoorbeeld: dementie, beroerte en depressies. Dat is belangrijk omdat veel leeftijdsgenoten nu sneller mentale klachten krijgen tijdens de lockdown. Ommetje stimuleert deelnemers om uitdagingen aan te gaan waarbij je beloond kan worden door bepaalde badges. Die badges kun je verdienen om zo veel mogelijk te lopen. Ook kan je in de app hersenweetjes verzamelen! Je leert zo ook nog een beetje je brein kennen.

Ik stel voor om een LiNK ommetje poule aan te gaan en elkaar uit te dagen om elke dag een ommetje te maken! Daag elkaar uit en ga elke dag eventjes 20 minuten naar buiten. Je kan ook ‘coronaproof’ met een vriend of een vriendin afspreken om samen een ommetje te maken. Dat vind ik een stuk gezelliger en je kan elkaar goed motiveren. Ik beloof je, je gaat je er echt beter door voelen! Je voelt je energieker en creativiteit kan weer makkelijker stromen. Laten wij samen maar eens kijken wie de fitste is van LiNK! Download de Ommetje-app en kom in het ‘LiNK :)’ team met de code “DHFCL. ” Ik zou zeggen: lopen maar!

Leave a Reply