Vandaag heb ik er voor gekozen om mijn pantoffels te verruilen voor een paar schoenen. Na twee weken amper buiten komen, voelde het als een hele prestatie. Als ik mijn jas aantrek en de deur uitloop, merk ik pas hoe koud het buiten is. 

Nu ga ik klinken als een 50-jarige moeder, maar ik geniet écht van de natuur. De herfstbladeren die ondertussen allemaal op de grond liggen en het zonnetje die af en toe nog tevoorschijn komt. Aan een tak van de boom hangt nog één eenzaam blaadje. Ik denk ‘die zou er binnenkort ook wel vanaf vallen’. Met die gedachten ben ik er van bewust dat ik eigenlijk over hele rare dingen nadenk als ik een rondje loop. 

Ik ben bij het winkelcentrum aangekomen. Ik loop naar binnen en de hele zaak lijkt getransformeerd  in de crossbaan van de Zwarte Cross. De ene naar de andere scootmobiel haalt me scheurend in, met als toppunt een oude man die vol gas door de bocht vliegt. Ik verbaas me erover dat hij niet omdondert. Een vrouw die er kort langs staat, kijkt nog geïrriteerd om naar de bejaarde. Ik lachte nog naar haar, maar ze zag het niet omdat ik een mondkapje droeg.

Ik pak vervolgens een handscanner en doe de boodschappen die ik nodig ben in mijn rugtas. Bij de zelfscankassa aangekomen staat er een blije medewerker. ‘Is het allemaal gelukt?’ vroeg hij vrolijk aan me en heel organisch begon er een klein gesprekje. Ik rekende mijn boodschappen af en liep met een lach op mijn gezicht de winkel uit. Het was fijn om even iemand gesproken te hebben, ook al ging het gesprek nergens over. 

Eenmaal thuis aangekomen stap ik de lift in en kijk ik op mijn telefoon. Ik heb in een half uur tijd drie mails en verschillende notificaties van Twitter, Facebook en spelletjes binnengekregen. Ik zucht als ik de sleutel in het slot van de deur steek en denk: ‘telefoon, ik miste je eigenlijk helemaal niet’ en realiseerde me dat ik vaker een wandelingetje moest maken. Ook als ik in huis ben.

Vorige week was de week van de mediawijsheid. Ik heb een test gedaan en daar kwam uit dat ik heel veel tijd per dag achter een scherm doorbreng. Daar schrok ik wel een beetje van. Ik probeer nu wat minder op mijn telefoon te zitten. Ben jij zelf benieuwd of je digitaal in balans bent? Dan kun je op de volgende website een test doen!  https://digitalebalans.nl/

Leave a Reply