Ik stel voor dat je de  The Lion King gaat kijken. En vooral niet vergeten heel erg hard te janken tijdens de scene dat Mufasa doodgaat. De dood van Mufasa zie ik als het jaar 2020. Het is heel sad en verdrietig, maar als je even wacht komen Timon en Pumba vanzelf. Het everzwijn met het stokstaartje op zijn rug. Dan volgt ‘ Hakuna Matata’ , het beste nummer en levensmotto ooit. Inmiddels is er ook al een moderne variant op gemaakt: ‘als een keer nie goe is, is gewoon goe.’ Goed, dit stukje zal alleen een lach teweeg brengen bij de echte insiders.

Echter moet dan het beste van de film nog komen. Eerst de reünie van Simba en Nala. Vroeger beste vriendjes, maar sinds de dood van Mufasa al gescheiden. De bijna-Pornhub scene tussen Simba en Nala op ‘Can You Feel The Love Tonight’ van Elton John, zorgt voor een kort toiletbezoek van je kat (als je die hebt). Daarna volgt er een filosofisch stuk met een coole aap. Simba heeft weer kracht en vertouwen om Scar te verslaan. In een ziek epische scene verovert hij zijn plek op de troon. Troon? Heeft Simba een troon waar hij op kan zitten? Vast wel. Waarschijnlijk zit die vanwege privacyschending niet in de film. Nu is dit verhaal een hele erge spoiler, maar bij de Lion King mag dat. Jij gaat mij namelijk niet vertellen dat je de film nog nooit gezien hebt (of niet meer weet hoe die gaat). Goed, The Lion King kijken dus. Wel de tekenfilmversie, de animatie is het net niet. Dat is een soort dr.Oetker pizza. De verpakking ziet er zalig uit, maar eigenlijk vreet je gewoon een stuk karton op.

Knuffels en kusjes van Stijn

PS: De film duurt niet heel lang, dus je hebt gewoon de tijd om die te kijken. En als je geen Disney + heb je hem vast nog wel ergens in DVD-vorm, of anders rip je er eentje van het internet.  

Leave a Reply