Als je dacht dat er een spelfout in de titel staat, dat klopt. Ik weet ook wel dat het de burger moed geeft, maar ik pak het vandaag even anders aan.

Heb jij ook wel eens het idee dat je veel dingen moet als student? Je moet goed je best doen, je moet verschillende activiteiten doen, je moet vrijwilligerswerk doen, je moet sporten, je moet bij een vereniging, je moet je cv opbouwen etc. Allemaal dingen die je moet doen en voor wat? Dat weet niemand, maar het is vast handig voor op je cv als je burger bent.

Van Dale: bur·ger (de; m,v; meervoud: burgers) – Iedere inwoner van een land

In het studentenleven ben je burger als je afgestudeerd bent. Eigenlijk is iedereen een burger, ook als je student bent.

Over afstuderen gesproken, ik ben er nu mee bezig, op weg naar een echte burger. Ik merk nu pas dat het ‘echte leven’ er nu daadwerkelijk aan komt. Geen feestjes meer op woensdagavond en niet meer casual day drinking met de vrienden, maar keihard werken! (Toch, alumni?) 

Ik merk dat ik blij word van mijn afstudeerstage. Ik mag meedenken over onderwerpen die mij echt aanspreken en mag teksten schrijven die mijzelf inspireren (en nog veel meer leuke dingen, maar dan moet je mijn verslag maar lezen😉). Misschien is het burgerleven niet zo erg. Ik ben er denk ik wel klaar voor!

Zoals mijn moeder zegt: het enige wat je echt moet is naar de wc, anders heb je de broek vol. Dat geeft de burger moed!

Ben je alumnus en heb je ook zo’n zin gekregen in een hamburger? De alumnicommissie heeft wat leuks voor jullie bedacht: Check: Activiteiten – S.V. LiNK (islink.nl)

Leave a Reply